оферти за СЕПТЕМВРИ

Начало » оферти за септемврийски празници|почивки септември на море|екскурзии за септември » СЕПТЕМВРИ 2018 остров Тасос на море в Скала ПОТАМЯ на ТОП цена 278 лв.

СЕПТЕМВРИ 2018 остров Тасос на море в Скала ПОТАМЯ на ТОП цена 278 лв.

Маршрут:
Драма - Керамоти - остров Тасос - КАВАЛА

Продължителност:
4 Дни / 3 Нощувки

Вид транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
21.09.2018 г.

Програма

СЕПТЕМВРИ 2018 остров Тасос  на море в Скала ПОТАМЯ на ТОП цена 278 лв.

 

Септемврийски оферти за ТАСОС в 4 дни, 3 нощувки, 3 закуски, 2 вечери и 1 вечеря с жива музика!

 

Дати на пътуване: 21.09. – 24.09.2018

 

Хотел на остров Тасос, скала Потамя: Hotel Ellas 2*, вижте тук: http://www.hotel-ellas.gr/en/

 

 

1 ден: София – Гоце делчев – Драма – остров Тасос

Сутринта в 06:30 часа отпътуване от площад „Руски паметник” по маршрута. Преминаване през ГКПП Илинден/Екзохи. Преминаване през Драма - град известен с изворите на Света Варвара и възпят във фолклорни песни с драмската ракия. Драма и сега се счита за най-известния производител на „ципоро” (гроздова ракия) в Гърция с най - търсената марка „Лазаридис”. Кратка спирка за кафе пауза в приятните заведения около изворите. Продължаване за пристанище Керамоти, откъдето с ферибот се пътува (30 минути) за о-в Тасос. Пристигане на острова и курорт Скала Потамя, чийто неоспоримо предимство е близостта до един от най-хубавите пясъчни плажове на Тасос – плаж „Хриси аммудия”(златни пясъци). Настаняване в хотел „Еллас” 2*. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

 

2 ден:  Остров Тасос 

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доп.заплащане: туристическа обиколка с автобус на острова.   Остров Тасос е с почти кръгла форма и обиколката му е приблизително 100 км., - километри живописен път покрай планината Псарио, заела централната част, с най-висок връх  Ипсарио 1203 м. Пътят ни преминава покрай закътани заливи и плажове докато достигнем до женския манастир „Св Архангел Михаил” посветен на светеца закрилник на острова. След като посетим манастира продължаваме пътуването си до столицата на острова Лименас с попътно посещение на градчето Панагия – старата столица на острова. Разходка по тесните живописни улички на града и посещение на църквата „Св. Богородица”, в която се пази част от личното знаме на Ричард Лъвското сърце. Пристигане в Лименас. Свободно време за разходка в столицата, за да посетите местния археологически музей, магазинчетата или да обядвате в крайбрежните таверни. Късния след обяд завръщане в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря с жива музика. Нощувка. 

 

3 ден: остров Тасос

Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

 

4 ден: Остров Тасос – Кавала – София

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България с попътна разходка в Кавала. Град Кавала е  амфитеатрално разположен в подножието на планина Пангео и е един от най-красивите градове в Северна Гърция. Пешеходна разходка в стария град, разположен на полуостров „Панагия” и запознаване със забележителностите: Имарета, къщата и паметника на египетския халиф Мехмет Али, църквата „Света Богородица”(Панагия-гр.) и крепостните стени. Свободно време. Продължаване за България. Пристигане в София вечерта.

 

Пакетна цена:

 

 

На турист в двойна/ тройна стая

 

Единична стая

 

Дете 03 – 11.99 г.

с 2-ма възрастни в стая

 

278 лева

 

-

 

198 лева

 

 

Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в Чужбина;

3 нощувки със закуски на о-в Тасос в хотел Ellas 2*

3 вечери – едната, от които с жива музика

Разходка в Кавала

Медицинска застраховка с покритие 2000 евро в ЗК „Левинс”

Водач от агенцията по време на пътуването

 

Пакетната цена НЕ включва:

Туристическа такса - заплаща се лично в хотела

Входни такси за обекти посещавани по желание

Обиколка на остров Тасос – 10 евро

 

Доплащане:  медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 4 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева!

 

Важна информация:

От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.

за 5* хотели - 4 евро на стая, на вечер

за 4* хотели - 3 евро на стая, на вечер

за 3* хотели - 1.50 евро на стая, на вечер

за 2*, 1* хотели - 0.50 евро на стая, на вечер

 

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:  35 туристи. 

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи:  7 дни преди началната дата. 

 

Необходими документи: валиден задграничен паспорт ИЛИ лична карта; За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето.

 

няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни 

 

Начин на плащане:  депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

АЛБАТРОС – 59 ООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на 04.01.2018,  застрахователна застрахователна полица № 03700100001348  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД, валидна за периода: от 11.03.2018 до 10.03.2019 год.

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА

                                    


                         

                                       КАВАЛА - старият град на полуостров Панагия 


            

         манастир "Св.Архангел Михаил"                        старата столица на острова - ПАНАГИЯ


                            

                                               остров Тасос - столицата ЛИМЕНАС