СПА уикенд|Спа комплекс Пролом Баня-Ниш-Сърбия|оферти хотели|екскурзии

Начало » оферти МАЙ екскурзии-ПРОМОЦИИ » 24 МАЙ СПА уикенд до Ниш - Пролом Баня - 225 лв.

24 МАЙ СПА уикенд до Ниш - Пролом Баня - 225 лв.


маршрут: Сърбия-СПА курорт-hotel RADAN
Дати:
3 Дни / 2 Нощувки
транспорт: Автобус
Цена от: 219 лв.

СПА уикенд в Сърбия за 24 май в СПА комплекс ПРОЛОМ Баня

 

ТОП оферта за пълна СПА ПРОГРАМА: бисерна вана, ръчен масаж, аква детоксикация и още...  

 

Екскурзия с автобус за три дни с включени: закуски, обяди, вечери и СПА услуги в СПА  центъра!

 

Ранни записвания до 31 МАРТ на ТОП цена 225 лева!

 

 

 

Спа хотели в района на НИШ:  хотел Радан – 3*, вижте хотела тук:

 

http://www.prolombanja.com/bg/smestaj.php

 

1 ден София – Ниш – Пролом Баня

Сутринта в 07:30 часа отпътуване от София, храм паметник „Александър Невски“ по маршрута. Пристигане в курорта Пролом Баня разположен в планината Радан и на 85 км. от Ниш – втори по големина град в Сърбия. Настаняване в хотела. Обяд. След обяд време за почивка или релакс в Спа центъра на комплекса. Вечеря. Нощувка.

 

2 ден Пролом Баня – Дяволки град – Пролом Баня

Закуска. В 10:00 часа екскурзия до Дяволският град, отстоящ на 27 км. от курорта. Дяволският град е природен феномен разположен на 700 м. надморска височина по югозападните склонове на планината Радан. На площ от 4300 кв.м са разположени 202 кули, земни пирамиди и прочие скални образувания с два киселинни извора. Разглеждане на природния феномен с екскурзовод на сръбски език. Завръщане в хотела. Обяд. Време за релакс и почивка в СПА центъра на хотела. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден Пролом Баня – Ниш – София 

Закуска. В 10:00 часа освобождаване на хотела и отпътуване за Ниш. Пешеходна разходка в Ниш по ул. “Казанджийска”, запазила своя облик и очарование от 18 век със своите магазини и работилници, площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка, Националния театър, Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, двореца "Бановина", построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес - седалище на Нишкия университет. Свободно време за чашка кафе и обяд в семплите заведения. Продължаване за София. Пристигане вечерта.

 

Пакетна цена на турист:

 

На турист в двойна стая

Единична стая

Дете до 10 г. с 2-ма

възрастни в стая

 

 

245 лева

 

280 лева

 

208 лева

 

     

Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз

2 нощувки на пълен пансион /закуска,обяд и вечеря/

Застраховка помощ при пътуване с лимит на отговорност 4000 евро

Екскурзии до Ниш, до Дяволски град и посещение на църквата „Лазарица“

водач от агенцията


SPA програма включена в пакетната цена:

1. релаксираща програма, включваща ползване на: сауна, джакузи басейн и тепидариум

2. бисерна вана

3. ръчен масаж с душ на гръбначния стълб

4. аква детоксикация

5. неограничено ползване на вътрешния басейн с мин. Вода в СПА центъра 
 

Пакетната цена НЕ включва:

лични разходи

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи. 

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата. 

Необходими документи:  задграничен паспорт ИЛИ лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни. 

 

Начин на плащане:  депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване. 

 

полезна информация за Ниш – близък и непознат 

                           


Ниш е красиво разположен върху двата бряга на река Нишава и е един от най-старите градове на Балканите, наричан портата между Изтока и Запада. Праисторическите жители на града са го наричали Нависос – градът на феите. Римляните пък го наричали Найсус. Името на император Константин Велики е тясно свързано с Ниш. Ниш е родният град на императора, а недалеч от града се намира и лятната му резиденция – Медиана.

 

В миналото Ниш е бил и български град, но след Санстефанският мирен договор е окончателно присъединен към Сърбия. В момента Ниш със своите 240 000 жители е втори по големина град в Сърбия.

Интересни забележителности на града са: площадът на Освобождението, паметникът на Освободителите, сградата на кметството, националният театър, турската крепост, дворецът Бановина – седалище на Нишкият университет, лобната кула / Челе кула/.

 

Интерес представлява и Казанджийското сокаче и чешмата с бронзовата плоча върху която са изписани имената на участниците в реалната и небезизвестна трагикомична история на Зона Замфирова.


                            

 

Легенда за Дяволският град:

 

Преди много години,  районът на Дяволския град бил обитаван от скромна, миролюбива и религиозна общност, чийто спокоен живот разгневил Дявола. За да унищожи това потомство, той сътворил коварен киселинен извор в близост до селището. Отпивайки от водата му местните жители изгубили трезвия си разум и решили да организират нечестиво бракосъчетание между брат и сестра. Те предизвикали гнева на Бог, който решил да ги накаже като превърне всички гости на сватбата в камъни. Така, иницииран от пъкления план на Лукавия и сътворен от Господ, се родил Дяволският град. Това е легендата, с която местните дирели обяснение за това чудо на Природата...