Оферти за Коледа 2018

Начало » Оферти за КОЛЕДА 2018 екскурзии » Пред КОЛЕДНА екскурзия Будапеща в хотел БУДАПЕЩА 4* оферта без нощен преход ПРОМОЦИЯ до 30 Октомври ТОП цена 246 лева!

Пред КОЛЕДНА екскурзия Будапеща в хотел БУДАПЕЩА 4* оферта без нощен преход ПРОМОЦИЯ до 30 Октомври ТОП цена 246 лева!

Маршрут:
УНГАРИЯ и БУДАПЕЩА

Продължителност:
4 Дни / 3 Нощувки

Вид транспорт:
Автобус

Програма

КОЛЕДНА екскурзия в Будапеща преди Коледа с автобус – без нощен преход

 

ПРОМОЦИЯ за КОЛЕДА в Будапеща в хотел 4* депозит до 30 Октомври на ТОП цена 246 лева!

 

"Бекеш, Болдог Карашонит" или "Мир и Весела Коледа" – КОЛЕДЕН поздрав и

 

Коледно настроение в Будапеща за 4 дни / 3 нощувки със закуски и две вечери

 

Дати на пътуване:  17.12. – 20.12.2016;Хотел Будапеща 4*, вижте тук: http://www.danubiushotels.com/our-hotels-budapest/hotel-budapest              

 

1 ден: София – Будапеща - 780 km

Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара за Унгария. Пристигане вечерта в столицата на Унгария - Будапеща. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Будапеща.

  

2 ден: Будапеща – Гьодьольо – Будапеща

Закуска. Туристическа програма в Будапеща - панорамна обиколка с автобус: Мостовете на река Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, Паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, Църквата Св.Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт. Пешеходна разходка по Ваци - най-красивата улица на Будапеща. По желание разходка с корабче по река Дунав (с допълнително заплащане 15 евро възрастен и 8 евро за дете до 12 г.).

След обяд свободно време или по желание и срещу доп. заплащане:  полудневна екскурзия до Гьодьольо (15 евро за възрастен и 10 евро за дете до 12 г.). Интересна е историята на града и околностите, чиято земя в отминали времена през Средновековието е била притежание на крупния унгарски земевладелец Антал Грасалкович, който построил тук през 1741 г. за семейството си най-големия в Унгария бароков дворец. След изчезването и на последния потомък от знатната фамилия Грасалкович, унгарската държава влиза във владение на тези места, за да ги подари скоро след това ведно с принадлежащия към тях дворец на австрийския кайзер и унгарски крал Франц Йозеф. Дворецът става предпочитана резиденция на съпругата му - Елизабет – Сиси. Посещение на двореца Гьодольо.

Заръщане в Будапеща и посещение на коледния базар на площад Вьорошмарти. Над сто дървени къщички предлагат традиционни, фолклорни, дизайнерски занаяти и подаръци наред с музика, куклен театър и кулинария. Над площада, в който свършва улица Ваци, грее гигантски рождественски календар. Цялата фасада на сградата над сладкарница Жербо е превърната в пано, а прозорците са датите от декември, които една след друга светват всеки ден точно в 17 ч. Вечеря. Нощувка в Будапеща.

 

3 ден: Будапеща – Вишеград – Естергом - Сентендре – Будапеща - 140 km

Закуска. Свободно време в Будапеща за шопинг, посещение на музеи по интереси или по желание и срещу допълнително заплащане: еднодневна екскурзия с автобус до най-емблематичните градове в Унгария: до Вишеград с Крепостта от римско време Понте Навата и Двореца на Матияш Корвин в стил ренесанс; до Естергом или още наричан унгарският Рим, истинска Цитадела на унгарския католицизъм, Резиденция на  естергомските архиепископи и родно място на първия унгарски крал - Св. Ищван, до Сентендре - един    живописен град, кръстен на Св.Андрей, с барокови къщи, сръбски православни църкви, средиземноморска атмосфера и наричан още - Града на марципана. Връщане в Будапеща. По желание вечеря в типичен ресторант – чарда (с допълнително заплащане  26 евро).  Нощувка в Будапеща.

 

4 ден: Будапеща - София - 780 km

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане  в София вечерта.

 

Пакетна цена на турист:

 

 

На турист в

двойна/ тройна стая

 

 

Единична стая

 

Дете до 11.99

с 2-ма възрастни в стая

 

259 лева

 

 

339 лева

 

239 лева

 

Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус, с DVD, климатик, минибар;

3 нощувки със закуски и 2 вечери в хотел в хотел  Budapest 4* в Будапеща,

Tуристическа програма

екскурзоводско обслужване

 

Пакетната цена НЕ включва:

Мед. застраховка  на ЗК Уника за 4000 евро: 5 лв. - до 65 г., 7 лв. - до 70 г., 9 лв. -  до 75 г., за лица над 80 г. е желателно да имат собствена застраховка  или подлежат на преглед от специалист от ЗК „Уника”;

Музейни такси:  около 6000 форинта ~20 евро

Разходка с корабче по река Дунав - 15 евро за възрастен, 8 евро за дете до 12 г.

Еднодневна екскурзия: Вишеград, Естергом и Сентендре – 20 евро при мин. 25 туристи, 10 евро  - за деца до 12 г. (не включва входните билети – около  1800 форинта)

Полудневна екскурзия до любимата резиденция на императрица Елизабет – Сиси - двореца в Гьодьольо 15 евро за възрастен и 10 евро за дете до 12 г. (не вкл.входни такси - около  2200 форинта)

Вечеря в типичен ресторант – чарда – 26 евро за възрастен, 13 евро -за деца до 12 г.

Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 65 лв

 

Отстъпки за ранни резервации:

до  30 октомври – намаление 5%

до 20 ноември   – намаление 4%

до 01 декември  – намаление 3%

 

Необходими документи: лична карта или международен паспорт;

За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта

 

Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването - 35 туриста;

 

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

АЛБАТРОС – 59 ООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на на 22.01.2016 – застрахователна полица № 03700100000898  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД.


ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА


Полезна информация:

Валута: 1 лев=145.386 huf (унгарски форинт);  1 лев=0.5112 eвро

 

Музейни такси:

Музей на изящните изкуства постоянна изложба

1200 HUF възрастен / безплатно до 6 г./ 600 HUF до 14 г./ безплатно на унгарските национални празници 15.03., 20.08., 23.10.;

 

Музей на изящните изкуства временна изложба

2800 HUF / безплатно до 6 г./ 1400 HUF до 14 г./ безплатно на унгарските национални празници 15.03., 20.08., 23.10.; отворен от вторник до неделя от 9.00 ч. до 18.00 ч., в четвъртък до 21.00 ч., не работи в понеделник;

 

Унгарска национална галерия постоянна изложба

900 HUF / безплатно до 6 г./ 450 HUF до 26 г./ безплатно на унгарските национални празници 15.03., 20.08., 23.10.;

 

Музей на изящните изкуства временна изложба

1900 HUF / безплатно до 6 г./ 950 HUF до 26 г./ безплатно на унгарските национални празници 15.03., 20.08., 23.10.; отворен от вторник до неделя от 9.00 ч. до 18.00 ч., не работи в понеделник;

 

Музеи в Естергом, Вишеград и Сентендре

 

Вишеградска крепост – Цитаделата

1600 HUF възрастен /800 HUF до 14 г.,

 

Кралски дворец на Матияш

800 HUF;

 

Естергомска базилика

вход свободен за катедралата, качване до купола 500 HUF, крипта 250 HUF

 

Полезна информация за КОЛЕДНАТА традиция в Будапеща или как унгарците си спечелиха определението за най-хубаво и най-богатото коледно тържище в Европа, според британския вестник "Сънди таймс", публикувал класация на коледните европейски столици през 2008 год.

 

Коледният базар в Будапеща се случва във феерично осветения градски пейзаж, в който двата бряга на Дунава са като естествени, гигантски гирлянди, а контурите на хълма с Рибарските кули добавят последен щрих към  декора на великолепната зимна Будапеща. И през цялата тази приказна сцена на всеки час край брега на Дунава профучава празнично грейнал в светлини Трамвай сякаш на желанията, сред чийто пътници ще зърнете и Добрия старец и Снежанка, е как да не повярвате, че чудесата са възможни!

"Бекеш, Болдог Карашонит" или "Мир и Весела Коледа" е поздравът, който ще чуете в Будапеща за настъпващото Рождество. 

Посетете площад "Вьорошмарти" и се оставете да ви обгърне празничната феерия от светлини, основен акцент, от които е сградата над сладкарница „Жербо”. Цялата фасада на тази сграда по Коледа се превръща в смайващ гигантски, грейнал в светлини рождественски календар, чийто дати - прозорците на сградата, са истинско светлинно шоу, светвайки един след друг всеки ден от 17:00 часа. Разходете се по площада и се насладете на 20 метровата празнично грейнала елха, в която са се сгушили фигури от дърво на Младенеца, Божията майка, Св. Йосиф и влъхвите от Витлеем. Продължете към дървените къщички, предлагащи истински вълшебства от захаросани червени ябълки; въртящи се шишове, на които се пече коледният ролник - тънка козуначена кора, която се опича върху въртящи се валове, ароматизирана с карамел, кокос или бадеми. Опитайте и типичните за Будапеща гозби: месо от свински джолани и късове пушено месо, не липсват тук и взаимствани от съседите ястия: баварски наденички с горчица и тави с ориенталски сарми. Почерпете се под звуците на чардаша с горещо греяно вино с канела и карамфил. Виното се нарича „глювайн” и се лее преди Коледа из цяла Западна Европа. В Будапеща виното се пие в керамични чаши, които след това отнасяте със себе си вкъщи като сувенир. Чашите са бели със син филигран и надпис "Бекеш, Болдог Карашонит", а за да не се чудят чужденците какво значи надписът, поздравът е преведен и на английски, което на български ще звучи като: "Мир и Весела Коледа". Не можете да си купите чашите празни, с тях се пие греяно вино или топъл шоколад.

Време е и да помислите да закупите и отнесете в къщи и лакомства като коледни курабийки с глазура - елхи, звънчета, червенобузест дядо, еленчета и мечета, а защо не и опечени алени бисквитени сърца, които традиционно тук служат и за украса на входната врата.

Ето и идея за различни елементи в коледната украса и на Вашата врата в къщи. Унгарската традиция повелява къщата да се окича с гирлянди от пръчки канела, дребни ябълки, сушени лимони, дафинов лист, та отдалеч да замирише на празник и на смирение. Готовите нанизи са по 5 евро, огромните - по 8, но можете и сами да си ги сплетете от компонентите, които се продават в дървените къщички: клонки, плодове и камбанки.

Типичното за "карашонит" (унгарската Коледа) са и глинените грънци. Затова не се чудете, че пазарът прелива от чаши, захарници, тави и даже керамични играчки за елхата.

Ако все още не сте написали своето писмо до Благия старец, можете да го сторите оттук от Будапеща. Хит в началото на декември точно на площада "Вьорошмарти" е да се снабдите с печат - метален слитък с буквата на името ви. Продават ги с пръчка червен восък, и достатъчно навреме, че да скрепите и да изпратите писмато си с желания до Дядо Коледа.