Оферти за Коледа 2018

Начало » Оферти за КОЛЕДА 2018 екскурзии » Преди КОЛЕДА в АЛПИТЕ в АВСТРИЯ: ВИЕНА, Линц и ЗАЛЦБУРГ, Дюрнберг, КЛАГЕНФУРТ и ГРАЦ оферта на Промоция до 01 СЕПТЕМВРИ – ТОП цена 563 лева!

Преди КОЛЕДА в АЛПИТЕ в АВСТРИЯ: ВИЕНА, Линц и ЗАЛЦБУРГ, Дюрнберг, КЛАГЕНФУРТ и ГРАЦ оферта на Промоция до 01 СЕПТЕМВРИ – ТОП цена 563 лева!

Маршрут:
Австрия: Линц и ЗАЛЦБУРГ, Дюрнберг, КЛАГЕНФУРТ и ГРАЦ

Продължителност:
6 Дни / 5 Нощувки

Вид транспорт:
Автобус

Цена от: 563 лв.

Програма

Преди КОЛЕДА в АЛПИТЕ в АВСТРИЯ: ВИЕНА, Линц и ЗАЛЦБУРГ, Дюрнберг, КЛАГЕНФУРТ и ГРАЦ

 

ПРОМОЦИЯ за ранни записвания до 01 СЕПТЕМВРИ – ТОП цена 563 лева!

 

Разходка край хубавия син Дунав в градовете Мелк и Линц

 

забавно приключение и мистика в древното царство на „Бялото злато” - солните мини в земите на красивата курортна зона ЗАЛЦКАМЕРГУТ – земята на келтите

 

разходка в алпийската долина на река Драва в Клагенфурт и чудният му миниатюрен свят – Минимундус

 

финален акорд в „най-младия” град на Австрия – ГРАЦ

 

пътуване в 6 дни с ПЕТ нощувки и закуски с дати: 17.12. – 22.12.2016

 

 

      



1 ден: София - Виена – 1000 км.

Сутринта в 05:00 часа отпътуване от София, стадион „Васил Левски”. Транзитно пътуване през територията на Сърбия и Унгария. Вечерта пристигане в австрийската столица – Виена. Настаняване в хотел. Нощувка във Виена.  

 

2 ден: Виена

Закуска. Разглеждане на Виена до обяд. Панорамна обиколка в австрийската столица с автобус и разглеждане на: забележителностите на Малкия Ринг: Музей на приложните изкуства, Градския парк с паметника на Йохан Щраус – син, Хотел Империал, Паметника на Руския воин, Шварценбергплац, Двореца Белведере, Виенската Филхармония, Карлскирхе, Виенската опера, Хофбург, Културноисторическия музей (КИМ) и Природонаучния (ПНМ) музеи, Парламента, Бургтеатър, Кметството, Университета, Арсенала, Борсата, Хундертвасер, Пратера, трите ръкава на река Дунав, Уно сити със сградите на ООН, Кулата Дунав. Следва пешеходна туристическа програма в Стария град и разглеждане на: Мария –Терезия - Плац, Паметника на Мария Терезия, Площада на героите, Дворцовия комплекс Хофбург, площад Грабен с чумната колона, най– голямата катедрала в Австрия - Щефансдом.

Свободно време във Виена за разглеждане на музеи по интереси или шопинг по Мария Хилферщрасе. Вечерта по желание и срещу доп. заплащане: вечеря в Гринцинг, красив виенски квартал известен с автентичната си архитектура и типичните австрийски ресторанти. Нощувка във Виена.

 

3 ден: Виена - Мелк – Линц - Залцбург - 350 км.

Закуска. Посещение в Двореца Шьон Брун - Парка, Музея на каляските, Къщата на палмите, Глориете, Фонтана на Нептун, Първата в Европа зоологическа градина. Отпътуване за Мелк и Линц – красиви градове в Австрия, разположени на река Дунав. Посещение в Бенедиктинското Абатство в Мелк, наричано от много хора още „Златното абатство” – най-големия и красив манастирски комплекс на австрийския барок. Освен с изобилието си от златни орнаменти, абатството впечатлява и с най-богатата си колекция от книги в Европа.

Продължаване за Линц, трети по големина град в Австрия и главен град на провинция Горна Австрия.  Линц е живописно разположен от двете страни на река Дунав и е бил културна столица на Европа за 2009 г. Туристическата програма в Линц включва: Стария град с красивия бароков площад, Готическата катедрала Св.Мария, Колоната на чумата Пестзойле, най-старата австрийска Църква Св.Мартин, Моста на нибелунгите. Отпътуване за Залцбург, родния град на Моцарт и главен град на провинция Залцбургланд. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Залцбург.

 

4 ден: Залцбург

Закуска. Туристическа програма в Залцбург, включваща: Дом – Залцбургската Катедрала, Катедралите Св. Петър и Св. Франциск, Университета, Моцартплац с паметника на Моцарт, Родната къща на великия композитор, Гетрайдегасе – най-красивата улица в Залцбург, Двореца Мирабел. Посещение в Хоен Залцбург, най-голямата средновековна крепост в Централна Европа. Посещение в двореца Хелбрун, дворец за забавления, а така също и лятна резиденция на залцбургските архиепископи. Двореца е известен с най-добре запазените в Европа ренесансови водни игри (водоскоците Wasserspiele Hellbrunn). Нощувка в района на Залцбург.

 

5 ден: Залцбург – Халайн – Дюрнберг – Клагенфурт - Грац - 390 км.

Закуска. Отпътуване за красивата курортна зона Залцкамергут - земята на древните келти и някогашна „съкровищница” на Хабсбургите заради солните мини тук, наричани още царството на „Бялото злато”. В буквален превод наименованието Залцкамергут означава „имоти на Имперската Солна Камара”. Възможност за разходка – истинско приключение в една от най-старите солни мини в света (изисква се предварителна резервация, заявява се и се заплаща при сключване на договора за пътуване). На старо миньорско влакче ще последвате стъпките на древните келтски миньори, които прокопали с ръцете си лабиринт от километри дълги тунели, достигащи чак до подземната границата между Австрия и Германия. По време на пътуването ще се запознаете с трудния живот на миньорите под земята от филми, излъчвани на малки дисплеини станции, ще се насладите на разходка с лодка по соленото езеро, придружена с красива игра на цветове на фона на нежна музика. За посещението в солната мина, препоръчваме туристите да са с удобни обувки и топли дрехи, температурата в мината е между 7 и 10 ° целогодишно. Всеки посетител на място получава допълнителна предпазна екипировка. Посещението е с продължителност 75 мин. Влизането във и излизането от мината, както и вътрешността на планината става с влакче – Grubenbahn. Следва скоростно спускане върху миньорска релсова пързалка и след това е разходката с лодка по соленото езеро. След приключението в подземния свят на Келтите ще посетим и музея на Келтите в Халайн - келтското селище  Келтендорф Селина, един от най-големите музеи за историята на Келтите в цяла Европа.  

Продължаване за Клагенфурт, главен град на провинция Каринтия. Туристическа програма в Клагенфурт, включваща: Алтер Плац, Фонтана с дракона, Катедралата. По желание възможност да посетите парка Минимундус – едно невероятно кътче в австрийския град Клагенфурт. В този парк туриста има възможност в рамките на няколко часа да се отправи на „околосветско пътешествие” да види най-известните забележителности в света: Тадж Махал, Статуята на свободата, Белия дом, много от известните австрийски сгради, китайски и японски архитектурни ценности, както и една българска забележителност - Рилският манастир.. Отпътуване за Грац. Нощувка в района на Грац.

 

6 ден: Грац – София - 980 км.

Закуска. Туристическа програма в Грац - столица на провинция Щирия и втори по големина град в Австрия. Грац от 1379 год. е югоизточна резиденция на Хабсбургите. Града е един от най-добре запазените стари градове в централна Европа и се гордее с най-големия в империята и Европа арсенал: над 30 000 експоната от всякакви видове оръжие и екипировка, използвани за война и рицарски двубои в турнири, експонирани на цели четири етажа в Landeszeughaus.

Днес Грац е определено „най-младият град” в Австрия, привличащ студенти от цял свят с трите си университета, предлагащи широк спектър от специалности. Града привлича туристите и с великолепна средновековна и ренесансова архитектура, приятна атмосфера на закътани улички и улични музиканти, които се сменят на всеки кръгъл час… Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

 

Пакетна цена на турист:

 

 

На турист в

двойна/ тройна стая

 

Единична стая

 

Дете до 11.99 г. с

2-ма възрастни в стая

 

599 лева

 

739 лева

 

549 лева

 

 

Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус с видеосистема, климатик, минибар;

5 нощувки със закуски в хотели 2-3*, от които: 2 – във Виена, 2 – в района на Залцбург, 1 - в района на Грац ;

Туристическа програма

Екскурзоводско обслужване

 

Пакетната цена НЕ включва:

Мед. застраховка на ЗК УНИКА” с лимит на отговорност 4000 евро: за туристи до 65 г. - 9лв. до 70г. - 14лв. до 75 г. -18лв. до 79г. - 21лв.; за лица над 80 г. е желателно да имат собствена застраховка  или подлежат на преглед от специалист от ЗК Уника; 

Музейни такси– около 70 евро

Вечеря в типичен австрийски ресторант в Гринцинг, известен красив виенски квартал с автентична архитектура: 24 Евро (включва транспорт и меню: салата, виенски шницел с гарнитура печени картофи, ябълков щрудел, 1 чаша вино)

Посещение на солните мини край Залцбург – 22 евро за възрастен, 11 евро за деца до 12г. (включва входен билет и такса предварителна резервация) !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване !!!, Аудиогид - 2 евро

Посещение на Минимундус – 12 евро за възрастен, 8 евро за деца от 6 до 15г.

 

Отстъпки за РАННИ записвания:

до 90 дни преди датата на отпътуване – намаление 6%

от 89 до 70 дни преди датата на отпътуване – намаление 5%

от 69 до 60 дни преди датата на отпътуване – намаление 4%

от 59 до 50 дни преди датата на отпътуване – намаление 3%

от 49 до 30 дни преди датата на отпътуване – намаление 2%

при група над 6 туриста - намаление 3%

 

 

Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г. –лична карта или международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

 

Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма

 

Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването – 40 туристи

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване;

 

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата

 

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.


АЛБАТРОС – 59 ООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 42 ЗТ. на на 22.01.2016 – застрахователна полица № 03700100000898  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД.

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА

 


         

 

                                                                     КОЛЕДА в ЗАЛЦБУРГ



        



                                                                                   зима в ЗАЛЦКАМЕРГУТ