ИКОНОМИЧНИ екскурзии оферти

Начало » ИКОНОМИЧНИ екскурзии оферти » Екскурзия ШВЕЙЦАРИЯ до връх ЮНГФРАУ с ИТАЛИАНСКИ езера – ЛЯТО 2015 в швейцарските АЛПИ - без нощен преход

Екскурзия ШВЕЙЦАРИЯ до връх ЮНГФРАУ с ИТАЛИАНСКИ езера – ЛЯТО 2015 в швейцарските АЛПИ - без нощен преход

Маршрут:
ЦЮРИХ Люцерн ИНТЕРЛАКЕН връх Юнгфрау БЕРН Женева Лозана Монтрьо

Продължителност:
8 Дни / 7 Нощувки

Вид транспорт:
Автобус

Цена от: 745 лв.

Програма

 ШВЕЙЦАРИЯ с ИТАЛИАНСКИ езера ЛЯТО 2015 в швейцарските АЛПИ -  без нощен преход

 

Цюрих и ЛЮЦЕРН, Интерлакен и ЮНГФРАУ, Веве и БЕРН, Женева, Лозана и МОТРЬО в 8 дни!

 

ПРОМОЦИЯ за ранни записвания до 01 АПРИЛ 2015 – ТОП цена – 745 лева!

 

Дати на пътуване: през ЮЛИ от 18.07. – 25.07.15 г.; през Септември от 19.09. – 26.09.15


 

       

 

1 ден: София – Словения - 900 км

Сутринта в 06:00 ч. отпътуване от София, стадион „Васил Левски”. Транзитно пътуване през Сърбия и Хърватия. Вечерта пристигане в Словения. Настаняване в хотел в района на езерото Блед. Нощувка в Словения.

 

2 ден: Словения – Ватенс – Инсбрук - 400 км

Закуска. Отпътуване за Австрия и Инсбрук с попътна спирка във Ватенс и посещение в музея „Кристалния свят на Сваровски”. Туристическа програма в Инсбрук – столица на областта Тирол: Катедралата Св. Якоб, Градската кула, Голденес Дахл – Балкона със златния покрив, направен в чест на сватбата на Кайзер Максимилиан и Мария Бианка Сфорца, прочутата къща Хелблинг, Двореца Хофбург. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Инсбрук.

 

3 ден: Инсбрук – Лихтенщайн Вадуц – Цюрих - Люцерн – Интерлакен - 390 км

Закуска. Отпътуване за Швейцария през Княжество Лихтенщайн с попътно разглеждане във Вадуц, столица на княжеството. Възможност за разходка с туристическо влакче – при група над 16 туристи цена 10 CHF. Пристигане в Цюрих - най-голям град в Швейцария, търговски център – седалище на UBS, Credit Suisse и много други банки. Цюрих е и най-важният център на офшорно банкиране в света, най-вече заради швейцарската банкова тайна. Разглеждането в Цюрих започва с Кметството, барокова сграда на брега на езерото Лимат - своеобразен символ за Цюрих и Швейцария, съхранил над 300 години памет за най-важните дни в швейцарската история. Днес, в Кметството се помещава съвета на общините (кантонния съвет). Продължава разходката ни с Централната гара на Цюрих – ключов железопътен възел за Швейцария, Фраумюнстер - някогашно женско абатство, основано 853 г. от Лудвиг II Германски за неговата дъщеря Хилдегард, Банхофщрасе. Отпътуване за Люцерн – най-красивият и неповторим град на Швейцария, разположен на двата бряга на река Реус и на западният бряг на едноименното езеро. Разглеждане на Люцерн: Стария град, Старото Кметство, Хиршенплац, Вайнмаркт покрития мост Спреуербрюке (Моста с мелниците), Йезуитската църква, покрития мост Капелбрюке. Продължаване за Интерлакен, живописно разположен между две красиви езера Тун и Бриенц, свързани чрез р. Ааар, която от своя страна преминава през Интерлакен. Интерлакен е красив град, но още по-красиви са неговите околности. Непосредствено над града се издигат най-известните части от Алпите: върховете Юнгфрау (4158 м), Мьонх (4099 м), Айгер (3970 м). Малко по-далеч на юг са върховете Финстерахорн (4274 м), Алечхорн (4193 м) - с възхитителния Алечки глетчер. По всички съседни склонове пълзят въжени линии, влекове и ски писти, обслужващи известните зимни курорти в Алпите: Венген, Мюрен, Щехелберг и Гринденвалд. Нощувка в района на Интерлакен.

 

4 ден: Интерлакен – Юнгфрау – Берн – Женева - Боне

Закуска. Свободно време в Интерлакен или по желание и срещу доплащане (само с предварителна резервация и допълнително заплащане при мин. 10 туристи 167 CHF) - изкачване до един от най-емблематичните за Швейцария върхове Юнгфрау, с височина 4158 м.   

Желаещите да се включат в екскурзията, отпътуват от хотела сутринта в 07:30 часа. Заради огромния наплив от посетители се препоръчва този излет до Юнгфрауйох, да започне рано сутринта (за посещението са предвидени около 3 часа). От Интерлакен Ост се пътува в кабина на влакчето на Бернер Оберланд Бан до Гринделвалд, където следва прекачване на влакчето на Венгерналпбан до Клайне Шайдег и там, пред впечатляващата гледка на т.нар. триумвират на Айгер, Мьонх и Юнгфрау е прекачването в кабинка на зъбчатата железница Юнгфраубан за невероятното пътешествие до Top of Europe – или това е последната станция Юнгфрауйох. На върха на Юнгфрауйох туристите могат да хапнат или пийнат в ресторанта на Top of Europe, което остава незабравимо преживяване заради необичайното разположение на заведението и божествено красивия изглед от там.  

По време на самото пътуване (около 1ч. 30 мин. в едната посока) се разкрива приказна панорама към върховете наоколо: белоснежният връх Юнгфрау/ Девица и насреща стоящият черен връх Мьонх/ Монах, които са в основата на легенда, която чува всеки идващ тук турист, разказваща за безответната любов на черния монах към приказно красивата девица; панорамата е несравнима и към северната стена на Айгер и обсерваторията Сфинкс. Отпътуване обратно със зъбчатата железница  до Клайне Шайдег в 13:30 ч. и прекачване на влака за Лаутербрунен. Пристигане в Лаутербрунен в 15:21 ч.

Среща с туристите, останали в Интерлакен и отпътуване за Берн, столицата на Конфедерация Швейцария. Разглеждане на Берн: Стария град; Беренплац, Марктгасе, Часовниковата кула, Кметството, Катедралата. Продължаване за района на Женева - Боне. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Женева откъм френска страна, в Боне.

 

5 ден: Женева

Закуска. Туристическа програма в Женева, панорамна обиколка с автобуса: международния квартал Плас де Насион, Пале де Насион (седалище на ООН), Седалището на Червения кръст. Пешеходна разходка в Женева, включваща: залива с 140-метровия фонтан, бреговете на езерото, кея на Мон Блан - десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, стария град, Плас Ньов, катедралата Сен Пиер, в която се е намирало училището на Калвин, къщата Тавел - най-старата къща на Женева. Възможност за разходка с корабче по Женевското езеро – при група над 20 туристи цена 15 CHF. Нощувка в района на Женева откъм френска страна, в Боне.

 

6 ден: Женева - Лозана – Веве – Монтрьо – Италиански езера – 430 км.

Закуска. Отпътуване за Лозана – столица на кантона Во и Олимпийска столица. Туристическа програма в Лозана: Катедралата, Площад Румин, Музея на изкуствата и Историческия Музей, Катедралата Св. Лоренц. Продължаване за Италия с посещение на Швейцарска Ривиера и прилежащите й курорти: Веве, седалище на гиганта Нестле (фотопауза пред статуята на Чарли Чаплин) и перлата на швейцарската ривиера - Монтрьо  с кратка спирка за разходка по част от дългата 7 км крайбрежна алея, украсена ежегодно със забележителни скулптури от зеленина и клони на коне, пауни, крави, морски кончета, фотопауза пред статуите на Рей Чарлз, Набоков, Би Би Кинг, Фреди Меркюри. Пристигане в района на Италианските езера. Нощувка в района на Италианските езера.

 

7 ден: Лаго Маджоре – Лаго ди Комо – Словения – 470 км.

Закуска. Панорама на езерната част на Италия, граничеща с Швейцария. По желание (с допълнително плащане 13 евро) разходка с корабче в езеро Лаго Маджоре до два от островите на Боромеовия архипелаг: Isola Bella и Isola Pescatori малките, но легендарни острови, наречени на името на една ломбардска фамилия, която ги владее от ХІІ в. На остров Isola Bella се намира дворецът на фамилията Боромео и красивите му градини, имитиращи висящите градини на Семерамида. Отпътуване за Словения. Нощувка в Словения. Отпътуване за Словения. Нощувка в Словения.   

 

8 ден: Словения - София – 900 км.

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

 

На турист в двойна стая

 

 

Единична стая

 

Дете до 12 г. с 2-ма възрастни в стая

 

793 лева

 

930 лева

 

699 лева

 

 

Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус, с климатик, минибар, DVD

7 нощувки със закуски в хотели 2* или 3*: 2 - в Словения; 1 - в района на Инсбрук, 1 - в района на Интерлакен - Кратиген; 2 – в района на Женева - Боне, 1 – в района на Италиански езера

туристическа програма

екскурзоводско обслужване

 

Пакетната цена НЕ включва:

Мед. застраховка на ЗК „Уника” за 10000 евро: 8 лв. до 65 г., 12 лв. до 70 г., 16 лв. до 75 г., 20 лв. до 80 г., за лица над 80 г. е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК „Уника”;

Музейни такси и билети за корабчета: около 100 евро 

Изкачване на Юнгфрау - само с предварителна резервация и допълнително заплащане при мин. 10 туристи 167 CHF, билетите са и за двете посоки, за 2ра класа; Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!;

Разходка с туристическо влакче във Вадуц – при група над 16 туристи цена 10 CHF.

Разходка с корабче по Женевското езеро – при група над 20 туристи цена 17 CHF

Тур с корабче до Боромейските острови в Лаго Маджоре Isola Bella и Isola Pescatori 13 евро !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

Посещение на Двореца Боромео на остров Isola Bella 12 евро !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 230 лв.

Разходка с туристическо влакче във Вадуц – при група над 16 туристи цена 10 CHF.

Разходка с корабче по Женевското езеро – при група над 20 туристи цена 17 CHF

Тур с корабче до Боромейските острови в Лаго Маджоре: Isola Bella и Isola Pescatori 13 евро !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!

Посещение на Двореца Боромео на остров Isola Bella 12 евро !!! Задължително се заявява при записване и се плаща при доплащане след препотвърждение за осъществяване!!!


ПРОМОЦИЯ, отстъпки за РАННИ резервации:

За ранни записвания до 90 дни преди датата на отпътуване – намаление 6%

За ранни записвания до 70 дни преди датата на отпътуване – намаление 5%

За ранни записвания до 60 дни преди датата на отпътуване – намаление 4%

За ранни записвания до 50 дни преди датата на отпътуване – намаление 3%

За група над 6 туриста - намаление 3%

Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г. – международен паспорт, или лична карта, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

 

Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма

 

Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди пътуването

 

Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията

 

Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване;

 

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата


                              

                                ИНТЕРЛАКЕН, между две езера на фона на ЮНГФРАУ 


                                       

                                                                              ЛОЗАНА

                                  

                                                БЕРН - столицата на Швейцария


                      

                                 МОНТРЬО - перлата на швейцарска ривиера


                    

                          изкачване от Интерлакен до ЮНГФРАУ - покривът на ЕВРОПА