МАЙ 2019 оферти

Начало » Екскурзии МАЙ оферти| 01 Май - 06 Май почивка| Майски празници 2018 оферти| Почивка май 2018 » СПА оферта за Септември 2017 Сърбия СПА хотел ETNO CENTAR BALASEVIC 3* ТОП цена от 239 лева!

СПА оферта за Септември 2017 Сърбия СПА хотел ETNO CENTAR BALASEVIC 3* ТОП цена от 239 лева!

Маршрут:
София - Ниш - планина РТАН - Гъмзиград - Зайчар

Продължителност:
3 Дни / 2 Нощувки

Вид транспорт:
Автобус

Програма
Цени
Хотели
Допълнителни екскурзии

СПА оферта за МАЙ и Септември 2017  Сърбия СПА хотел ETNO CENTAR BALASEVIC 3*!

 

СПА уикенд в Източна Сърбия: НИШ, ЗАЙЧАР и планина РТАН на ТОП цена 239 лева!

 

СПА пакет с 2 нощувки със закуски, 1 стандартна вечеря и 1 празнична All Inclusive вечеря

 

Дати на пътуване: Майски празници 2017: 29.04. – 01.05.2017; 06.05. – 08.05.2017

                                                          

                               ептемврийски празници 2017: 22.09. – 24.09.2017

 

СПА хотел на планина в Сърбия: ETNO CENTAR BALASEVIC - 3*, вижте: www.balasevicrtanj.com

 

 

1 ден: София – Ртан

Сутринта в 08:00 часа отпътуване от София, храм-паметник „Александър Невски” по маршрут: София –Калотина Ртан (250км). Около обяд пристигане в СПА хотел ETNO CENTAR BALASEVIC – 3*, разположен в Източна Сърбия в подножието на планина Ртан (Rtanj) планина с мистично – страховит ореол, предизвикващ респект и любопитство..От древни времена Ртан е планина свещена като Олимп за сърбите, която в загадъчни легенди е населявана от фантоми и магьосници – герои, които в по-модерни времена са заменени от летящи чинии, извънземни и наличие на биоенергийно поле. Дали планината с форма на пирамида е мистична гробница на древни богове или земна станция за космични кораби е трудно да се каже, но неоспорим и доказан е факта, че в планината има гравитационно и магнитно отклонение – предмет на продължаващи изследвания от учените. Доказателство за наличието на особена енергия в планината са и съградените в миналото тук 9 манастира (запазени днес три манастира), заради което наричат още Ртан – небесна планина.

Свободно време за почивка и СПА забавления в спа центъра на хотела: екзотичен закрит и отопляем басейн с аеро масажни легла, солена стая, сауна и парна баня. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.  

 

2 ден: Гъмзиград/ Феликс Ромулиана – Зайчар

Закуска. Свободно време за СПА развлечения. Следобед Ви каним на (включена в цената) полудневна екскурзия до град Зайчар и археологическия комплекс Феликс Ромулиана – резиденцията на император Галерий. Един от най-атрактивните исторически обекти е късноримският археологически комплекс Гъмзиград с крепостта Феликс Ромулиана, разположен на около 11 км от град Зайчар.  Дворецът е построен по поръчка на император Гай Валерий Галерий Максимиан (297-311) в края на III и нач. на IV в. сл. Хр. И е посветен на майката на владетеля „Веселата Ромулиана”. Мястото се свързва и със старата легенда за знатния българския болярин и неговите три дъщери: Вида, Кула и Гъмза, които построили съответно крепостта Баба Вида, град Кула и Гъмзиград. Днес комплексът е включен в списъка на ЮНЕСКО за закрила на световното културно-историческо наследство и се радва на голяма посещаемост. Разходка и свободно време в центъра на град Зайчар. Завръщане в хотела. Празнична вечеря с жива музика и НЕ лимитирани напитки местно производство в ресторанта на хотела. Нощувка.

 

3 ден: Ниш - София

Закуска. В 09:00 часа отпътуване за Ниш и България. Пешеходна разходка в Ниш по ул. “Казанджийска”, запазила своя облик и очарование от 18 век със своите магазини и работилници, площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка, Националния театър, Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, двореца "Бановина", построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес - седалище на Нишкия университет. Свободно време за чашка кафе или обяд в семплите заведения. Продължаване за София. Пристигане в София вечерта.

 

Пакетна цена на турист:

 
 

 

На турист в двойна/ тройна стая

 

Единична

стая

 

Дете 0 – 6.99 год.

с 2-ма възр. в стая

 на доп. легло

 

 

 

Дете 6.99 – 11,99 год.

с 2-ма възр. в стая

 на доп. легло 

 

 

239 лв.

 

 

299 лв.

 

 

99 лв.

 

 

199 лв.


 

Пакетната цена е в лева и включва:

транспорт с лицензиран за международен туристически превоз автобус

2 нощувки с 2 закуски в хотел ETNO CENTAR BALASEVIC - 3*-  www.balasevicrtanj.com

 

1 стандартна вечеря без напитки в ресторанта на хотела

1 празнична вечеря с жива музика и НЕлимитирани напитки: алкохолни и безалкохолни местно производство  

Ползване на всички съоръжения в СПА центъра на хотела: закрит отопляем басейн, солена стая, парна баня, сауна и джакузи

полудневна екскурзия с посещение на археологическия комплекс Феликс Ромулиана и град Зайчар

разходка в Ниш

Медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит на отговорност 2000 евро

Водач от агенцията по време на пътуването

 

Пакетната цена НЕ включва:

входни такси за музеи посещавани по желание

 

Необходими документи: лична карта или  задграничен паспорт, за деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители се изисква нотариално заверена декларация (оригинал + 1 фотокопие)

 

няма визови, санитарни или други специфични изисквания за страната

 

Начин и срок на заплащане: При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 14 дни преди отпътуване. 


Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.


Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване. 


Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!


Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

 

АЛБАТРОС – 59 ООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на 20.01.2017 – застрахователна полица № 03700100001149  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД.

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА

 

Полезна информация:

 
 

Валутeн курс: 1 лев ~ 58 сръбски динара,  Часово време: София – 12 ч.  Белград – 11 ч.

 

ВАЖНО! В Република Сърбия може да се заплаща само в сръбски динари

 


Описание на хотел ЕТНО център Балашевич РТАН 3*

 

           


Местоположение на хотел ETNO CENTAR BALASEVIC - 3*: разположен в подножието на мистичната планина РТАН в близост до Болевац и на 22 км. от Соко Баня и град Зайчар.

 

Настаняване в хотел ETNO CENTAR BALASEVIC - 3*: хотелът разполага с 35 стаи, разпределени в основна сграда „Хайдушка къща” и 10 на брой малки новопостроени къщички, всички разположени  сред зеленината на собствена градина и изглед към Ртан планина. Всички стаи са приятно обзаведени и разполагат с плоско екранни телевизори със сателитни програми, телефон и санитарен възел. Безжичен и безплатен интернет на територията на хотела.

 

Изхранване в хотел ETNO CENTAR BALASEVIC - 3*: хотелският  комплекс разполага с два ресторанта, единият от които ресторант с лятна тераса, в който се сервират ястия от традиционна сръбска кухня, както и интернационална такава.

 

Развлечения, спорт и удобства в хотел ETNO CENTAR BALASEVIC - 3*: хотелският комплекс разполага със СПА център, включващ: външен басейн и площ за слънчеви бани с шезлонги, екзотичен и отопляем вътрешен басейн с аеро масажни легла, сауна, парна баня, джакузи и солена стая. За любителите на активен отдих са: футболно игрище и тенискорт, както и разходки в планината.

 

 

Полезна информация за планина РТАН – свещеният Олимп на СЪРБИЯ

 


                  РТАН – планина с мистично–страховит ореол, предизвикваща респект и любопитство от незапомнени времена и до днес.

Учудваща е идеалната геометрична форма на пирамида с още по-учудващи точни пропорции на пирамидата от 3 км. дължина на северен ръб, с наполовина по - къс от северния - югоизточен ръб – 1,5 км. и съответно наполовина по-къс от предходния - югозападен ръб - 750 м.

Учудващ е факта, че планината постоянно излъчва електромагнитни, нискочестотни звукови и ултразвукови вълни с различна честота в зависимост от височината и мястото, където са измерени.  

Факт е изобилието от различни ендемични диви билки, които растат само в тази планина, факт е здравословното йонизиращо лъчение и лечебен климат тук, факт са и честите луминисцентни явления в небето над Ртан..

Всичко това кара хората да мислят, че Ртан не е просто планина и може би не е дело на Природата..

Осъзнавайки силата на мястото в миналото край планината изградили девет манастира, от които три са запазени и до днес. 

 

 

Полезна информация за Зайчар, градът край река Тимок

 


        


Град Зайчар е разположен в географо – историческата област Тимошко – там, където Бели и Църни Тимок се сливат, за да образуват река Велики Тимок.

Зайчар е център на област, в която живеят към 140 000 души. 40 000 от тях са в града. Населението е разнородно, тъй като живеят представители на 10 националности. Местното население са сърби и власи, има и българи, които през годините са намалявали постепенно.

Сръбският град привлича туристи с природните си красоти, минерални извори, вина и история.

По главната улица на Зайчар туристите се впечатляват от сграда с ярка фасада в стар стил. Тя привлича погледа с червения си цвят. Това е сградата на местната власт. Строена е преди повече от 110 години, но е обновена основно. В града не може да не се разгледа и музеят, който е настанен в Радул беговия конак. Освен вещи от бита, в него са изложени и много археологически находки, открити при разкопки в близкия античен град Гъмзиград.

Освен с традиционните сръбски специалитети Зайчар може да се похвали и с бирата и виното си.

„Зайечарско пиво“ се произвежда от 1875 г., но промишленото ѝ производство във фабрика „7 септември“ започва от 1895 г. Тя е една от най-старите пивоварни фабрики в Сърбия.

Близо до Зайчар пък се намира местността Раяц, която е известна в Европа с производството на вино.

По климатични особености местността прилича на Гърция, поради което гроздето узрява много добре и се превръща във великолепна суровина за напитката. От много години виното, произведено в тази област, се купува от най-голямата кардиологична клиника на Париж, която го използва за лечението на своите болни.

 

 

полезна информация за Ниш – близък и непознат 

 


             


Ниш е красиво разположен върху двата бряга на река Нишава и е един от най-старите градове на Балканите, наричан портата между Изтока и Запада. Праисторическите жители на града са го наричали Нависос – градът на феите. Римляните пък го наричали Найсус. Името на император Константин Велики е тясно свързано с Ниш. Ниш е родният град на императора, а недалеч от града се намира и лятната му резиденция – Медиана.

 

В миналото Ниш е бил и български град, но след Санстефанският мирен договор е окончателно присъединен към Сърбия. В момента Ниш със своите 240 000 жители е втори по големина град в Сърбия.

Интересни забележителности на града са: площадът на Освобождението, паметникът на Освободителите, сградата на кметството, националният театър, турската крепост, дворецът Бановина – седалище на Нишкият университет, лобната кула / Челе кула/.

 

Интерес представлява и Казанджийското сокаче и чешмата с бронзовата плоча върху която са изписани имената на участниците в реалната и небезизвестна трагикомична история на Зона Замфирова.

 

 

полезна информация за ГЪМЗИГРАД и  крепостта Феликс Ромулиана

 

Един от най-атрактивните исторически обекти е късноримският археологически комплекс Гъмзиград с крепостта Феликс Ромулиана, разположен на около 11 км от град Зайчар.  Дворецът е построен по поръчка на император Гай Валерий Галерий Максимиан (297-311) в края на III и нач. на IV в. сл. Хр. И е посветен на майката на владетеля „Веселата Ромулиана”.

 

Феликс Ромулиана обхваща укрепления, дворецът в северозападната част на комплекса, базилики, храмове, горещи бани, мемориален комплекс и тетрапилон. Групата сгради е интересна с преплитането на церемониални и мемориални функции.

 

След смъртта на император Галерий през 311 г. комплексът изгубва церемониалните си функции и сградите сменят своето предназначение. Този бавен залез продължава до 5 век, когато на мястото на тронната зала е построена християнска базилика.

Днес комплексът е включен в списъка на ЮНЕСКО за закрила на световното културно-историческо наследство и се радва на голяма посещаемост.

 

Мястото се свързва и със старата легенда за знатния българския болярин и неговите три дъщери Вида, Кула и Гъмза, които построили съответно крепостта Баба Вида, град Кула и Гъмзиград.