собствен транспорт оферти

Начало » оферти за собствен транспорт маршрути » СПА оферта За Нова Година 2018 в СЪРБИЯ в СПА курорт ПРОЛОМ БАНЯ СПА почивка в СЪРБИЯ на ТОП цена – 495 лв. до 14.11.2017!

СПА оферта За Нова Година 2018 в СЪРБИЯ в СПА курорт ПРОЛОМ БАНЯ СПА почивка в СЪРБИЯ на ТОП цена – 495 лв. до 14.11.2017!

Маршрут:
Сърбия: СПА курорт Пролом Баня hotel RADAN 3*

Продължителност:
4 Дни / 3 Нощувки

Вид транспорт:
Автобус

Програма

 СПА оферта За Нова Година 2018 в СЪРБИЯ – СПА курорт ПРОЛОМ БАНЯ

 

ПРОМОЦИЯ за Нова Година 2018 СПА почивка в СЪРБИЯ на ТОП цена – 495 лв. до 14.11.2017!

 

Новогодишна оферта 2018 За СПА хотел с минерална вода в хотел РАДАН -3*, Пролом Баня!

 

Дати на пътуване: 30.12. – 02.01.2018

 

СПА хотел Радан 3*, Пролом Баня, вижте тук: http://www.prolombanja.com/bg/smestaj.php

 

 

1 ден – 30.12.2017: София – Пролом Баня – 240 км.

Сутринта в 06:30 часа отпътуване от София, храм паметник „Александър Невски” по маршрут: София –Калотина Пирот Ниш - Пролом баня (240 км). Настаняване в хотелски комплекс RADAN - 3*. Обяд на шведска маса. Свободно време, в което ще имате възможност да се поглезите в СПА центъра на хотела и да се възползвате безплатно от: закрит басейн с минерална вода, сауна, джакузи и тепидариум. Вечеря на шведска маса. Нощувка.

 

2 ден - 31.12.2017: Пролом Баня - Дяволския град – Пролом Баня - 60 км.

Закуска. Свободен СПА ден или по желание (включена в пакетната цена) екскурзия до природния феномен «Даволкия град» (30 км). Екскурзията се осъществява само при условие, че метеорологичните условия позволяват провеждането на екскурзията! Обиколката на местността Дяволският град е около 2 км. и трае около 1 ч. (препоръчваме удобни обувки). Връщане в хотела за обяд – сервира се на шведска маса.  Свободно време. Вечерта – Празнична вечеря с жива музика, богато меню (със сервиране) и неограничена консумация на напитки местно производство (алкохолни и безалкохолни).ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Нощувка.

 

3 ден – 01.01.2018: Пролом Баня

Закуска. Свободен ден за СПА развлечения. Обяд (шведска маса). Свободно време. Вечерта – празнична вечеря с жива музика, богато меню (със сервиране) и неограничена консумация на напитки местно производство (алкохолни и безалкохолни). Нощувка.

 

4 ден – 02.01.2018: Пролом Баня – Ниш – София 

Закуска. Освобождаване на стаите до 10:00 часа. Отпътуване за България с попътно посещение на град Ниш и свободно време. Пристигане в София вечерта.

 

 

Настаняване на база FB (ПЪЛЕН ПАНСИОН)

 

 

Промоция

до 14.11.17

 

редовни цени

 

На човек (1 възрастен) в двойна или тройна стая

 

 

495 лв.

 

520 лв

 

1 дете 0 – 8,99 г. в стая с 2 възрастни на доп. легло

 

 

110 лв.

 

140 лв.

 

1 дете от 9 до 13,99 г. в стая с 2 възрастни на доп. легло

 

305 лв.

 

330 лв.

 

 

Единична стая

 

 

595 лв.

 

640 лв.

 

 

Забележки относно настаняване в хотела:

 

3-ти възрастен в двойна стая може да бъде настанен само на допълнително легло след ИЗРИЧНО потвърждение от хотела, като цената е равна на легло в двойна стая.

 

За 3-ти възрастен се считат деца над 14 години, като 3-тото легло е подходящо само за деца до 14-15 години.

 

Агенцията не препоръчва настаняване на лица над тази възраст на допълнително легло!

 

За желаещи да пътуват със собствен транспорт се приспадат 30 лв от пакетната цена и не се включват медицинска застраховка и екскурзия до «Дяволския град»

 

Забележки: екскурзията до Дяволския град се осъществява само в случай, че метеорологичните условия позволяват това.

по време и на двете празнични вечери в ресторанта на хотела, оркестърът изпълнява сръбска музика

 

часово време: 1 час разлика (например: България 12 ч., Сърбия 11 ч.)

 

Пакетната цена включва:

транспорт с лицензиран, комфортен автобус, оборудван с климатик, мини-бар и TV;

3 нощувки със закуски в хотел RADAN–3* в курорта Пролом баня;

Безплатно неограничено ползване на закрит басейн с минерална вода

3 обяда (шведска маса, напитките се заплащат отделно)

1 стандартна вечеря на 30.12.2017 г. (шведска маса, напитките се заплащат отделно)

2 празнични вечери на 31.12.2017 г. и 01.01.2018 г. (със сервиране) в ресторантна на хотела с жива музика, богато меню и нелимитирани алкохолни и безалкохолни напитки местно производство;

посещение на град Ниш;

екскурзия до Дяволски град с включена такса – изпълнява се при добри метеорологични условия

медицинска застраховка с асистанс за периода на пътуването в  ЗК „УНИКА Живот АД” с покритие 10 000 ЕВРО ;

Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е 5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО). НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!;

водач от агенцията по време на цялото пътуване.

 

Пакетната цена НЕ включва:  

разходи от личен характер

входни такси за посещаваните туристически обекти и забележителности

допълнителни напитки и консумация по време на храненията и невключени в менюто на празничните вечери.

Доплащане СПА пакет по време на престоя, включващ ползване на НОВИЯ уелнес център, включващ:   нов вътрешен минерален басейн, солена стая, хидротерапия, Кнайп, парна баня, тепидариум, 3 вида сауни (инфрачервена, биосауна, финландска сауна), тропически душ и джакузи – 90 лв. - възрастен / 45 лв. - дете до 14 г..

 

Допълнителна информация:

Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване

Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек

Всички деца ползват седалка в автобуса.

Доплащане за единично ползване на двойна седалка в автобуса – 100 лв

 

НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!

 

Минимален брой туристи за провеждане на пътуването - минимум 40 записани туристи!           

 

Заплащане в брой или по банков път:

- авансово плащане – 50% от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.

- доплащане – до 10 декември 2017 год.                

 

В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата  на отпътуване.   

 

Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие).           

 

Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.

 

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

 

АЛБАТРОС – 59 ООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на 20.01.2017 – застрахователна полица № 03700100001149  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД.

 

Агенцията не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Сърбия поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.

 

Агенцията си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии.

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА

  

полезна информация за Ниш – близък и непознат             

 

                         

Ниш е красиво разположен върху двата бряга на река Нишава и е един от най-старите градове на Балканите, наричан портата между Изтока и Запада. Праисторическите жители на града са го наричали Нависос – градът на феите. Римляните пък го наричали Найсус. Името на император Константин Велики е тясно свързано с Ниш. Ниш е родният град на императора, а недалеч от града се намира и лятната му резиденция – Медиана.

 

В миналото Ниш е бил и български град, но след Санстефанският мирен договор е окончателно присъединен към Сърбия. В момента Ниш със своите 240 000 жители е втори по големина град в Сърбия.

 

Интересни забележителности в Ниш са: площадът на Освобождението, паметникът на Освободителите, сградата на кметството, националният театър, турската крепост, дворецът Бановина – седалище на Нишкият университет, лобната кула / Челе кула/.

Интерес представлява и Казанджийското сокаче и чешмата с бронзовата плоча върху която са изписани имената на участниците в реалната и небезизвестна трагикомична история на Зона Замфирова.

                


                            

 


Легенда за Дяволският град:

Преди много години,  районът на Дяволския град бил обитаван от скромна, миролюбива и религиозна общност, чийто спокоен живот разгневил Дявола. За да унищожи това потомство, той сътворил коварен киселинен извор в близост до селището. Отпивайки от водата му местните жители изгубили трезвия си разум и решили да организират нечестиво бракосъчетание между брат и сестра. Те предизвикали гнева на Бог, който решил да ги накаже като превърне всички гости на сватбата в камъни. Така, иницииран от пъкления план на Лукавия и сътворен от Господ, се родил Дяволският град. Това е легендата, с която местните дирели обяснение за това чудо на Природата...

 

Полезна Информация за СПА курорта Пролом Баня                                   


Пролом баня е СПА  курорт в югоизточна Сърбия, разположен в подножието на РАДАН планина, която някога е била вулканичен район. Минераните топли извори, захранващи СПА курорта са два, отстоящи един от друг на разстояние  приблизително 1 километър. Източният минерален извор е с шест сондажа и дебит от 4,5 литра в секунда, а температурата на минералната вода варира от 30 до 34 градуса. Западният минерален извор е с по-голям дебит, но и с по-ниска температура на минералната вода. Почвата около двата минерални извора се използва за калолечение и то най вече на кожни болести.

Пролом вода е ниско минерализирана вода, но с високо алкално съдържание, затова е и препоръчвана за ежедневна употреба. За Пролом вода казват, че човек трябва да изпие за 1 година толкова литри, колкото е и телесното му тегло, тъй като има очистващо действие върху бъбреците.  

Ако се поразходите в района на СПА курорта и поговорите с местните жители и то по-старите от тях, ще чуете за легенди, разказващи за чудесата на целебната вода, помогнала на сляпо момиче да прогледне или за чудото на проходилия, лекувал се с Пролом вода. 

Легендите са такива, каквито са, но едно е сигурно, че в условията на красивата природа в подножието на Радан планина, сред оазиса от зеленина и тишина, възползвайки се от СПА центъра с лечебната Пролом вода и няколко дни са достатъчни, за да се освежите и отърсите от стреса на забързаното ежедневие... 

 

СПА Хотелски комплекс РАДАН-3*  - http://www.prolombanja.com/smestaj.php е комплекс от три сгради, които чудесно се вписват в триумфиращата богата зеленина на окръжаващата го Радан планина. Просторна топла връзка на хотелския комплекс отвежда гостите в съвременен СПА комплекс, разполагащ със сауна, джакузи, тепидариум ( топла пейка) и закрит басейн с минерална вода. На втория етаж от СПА центъра се предлат всички популярни масажи, както и масаж с лековита кал от минералните извори.


                           


На територията на СПА хотелски комплекс РАДАН -  3*: ресторант, кафе бар и бар при открит басейн, етно кръчма в автентична етно къща, разположена близо до Проломска река, конгресна зала със 140 места и банкетна зала с 40 места.

 

Настаняване в СПА хотелски комплекс РАДАН – 3*: хотелският комплекс разполага с общ капацитет от 212 стаи. Основната реновация проведена в хотела се изразява в подмяна във всички стаи на: леглата и матраците, основна хотелска мебел в това число: нощни шкафчета, гардероби, писалища и тоалетна масичка и настилката на пода - мокет. В някои от стаите е заменена и дограмата на прозорци и врати с ПВЦ дограма. Настаняването е в двойни стаи, които биват с две отделни легла или с голямо двойно легло.

Във всички стаи: баня с тоалетна и вана ( във всички бани и в целия комплекс от крановете тече минерална Пролом вода), сешуари, пълен набор кърпи, както и халати. В баните не е сменен фаянса с нов, но е добре поддържан и чист с отлична хигиена.                                       

 

Развлечения и удобства в СПА хотелски комплекс РАДАН – 3*: СПА център, открит басейн с минерална вода, терен на открито за футбол на малки вратички, зала с тенис на маса и билярд.