ДЕСТИНАЦИИ
АЛБАНИЯ
БЪЛГАРИЯ
ГЪРЦИЯ
ТУРЦИЯ
LAST MINUTE оферти
Почивка Великден
Септемврийски Празници
Автобусни Екскурзии

ВЕЛИКДЕН 2024 ТОП оферти

Оферти за Великден 2024 почивка на река ДРИНА в БОСНА и Херцеговина
Маршрут:
София - Чачак - Мокра Гора - Дървенград - Сараево - Вишеград - Каменград - София
Продължителност:
4 дни / 3 нощувки
Вид транспорт:
Автобус
РЕЗЕРВИРАЙ
или се обади на тел.: 0887 509 710
Принтирай
Изпрати на приятел
Програма
Цени
Хотели
Допълнителни екскурзии

 

Оферти за Великден 2024 почивка на река ДРИНА в БОСНА и Херцеговина

 

Екскурзия за Великден в Сръбска Република до САРАЕВО и речен круиз по ДРИНА!

 

Резервирай до 20 март за 485 лв. Великденски пакет на река Дрина в хотел  „Вишеград” 3* с включени:  

 • 3 нощувки с 3 закуски на богата блок маса;
 • 2 стандартни вечери 4-степенно меню без напитки;
 • Празнична ВЕЛИКДЕНСКА вечеря с включени напитки и жива музика!;
 • Разходка в селищата на Костурица: Дървенград и Каменград
 • Посещение на манастир Добрун  

и още

 • само с тази програма – възможност за уникален речен круиз по река Дрина!  

Дати на пътуване: 03.05. – 06.05.2024;  

 

хотел ВИШЕГРАД 3* - ТОП разположение на пешеходната променада на река ДРИНА до мостът на ДРИНА, вижте хотела тук: hotel-visegrad.com/

 

1 ден: София – Чачак - Овчаро-кабларска клисура – Дървенград – Вишеград – 490 км.

Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. В това приказно пътуване до Източна Босна и Херцеговина с Р. Сръбска и Вишеград ще прекосим територията на Западна Сърбия - там, където се намира сръбското сърце - историческата област Рашка! Пътят ще ни преведе през Овчаро-кабларска клисура - живописен пролом, речен праг на река Западна Морава. Дефилето е под защита на държавата като регион с изключителни физикогеографски характеристики и природа. Сред тази природна красота ще направим зареждаща почивка и фото пауза. В късния след обяд ще посетим и слънчевия хълм, наречен Мечавник, където режисьора Емир Костурица построил своя Дървенград или още Кустендорф (от немски език - град край река). Прекрачвайки входа на Дървенград ще се озовете в друг свят – свят спокоен, приказен и подреден. В комплекса си има всичко, което ще намерите и в истински град – централен площад, улици, църква, кино, басейн и спа център, фитнес зала, два ресторанта, кафе-сладкарница, бар и дори затвор. Простото им изброяване обаче далеч не може да опише това, което Мечавник всъщност е. А именно – град, в който животът изглежда наистина е чудо! Свободно време да се насладите на атмосферата на чашка кафе и не пропускайте да опитате сочната баклава, която всички вкусили я туристи препоръчват! Преминаване на близката граница с Босна и Херцеговина и пристигане в град Вишеград. Настаняване в хотел Visegrad 3*. Свободно време за първи впечатления от града. Вечеря 4-степенно меню без напитки. Нощувка.

 

2 ден: Вишеград - круиз по изумрудената река Дрина 

Закуска. Организирана пешеходна разходка във Вишеград, който впечатлява със зелените си хълмове и изумрудената река Дрина, криволичеща между тях. Заради цвета на реката местните я наричат още и с името „Зеленика”. Разходката ни започва от мостът, построен от Синан по инициатива на Мехмед Паша Соколович, родом от района на град Рудо. Мостът на Мехмед паша Соколович е изумителен пример за османската архитектура. Красив и почти вечен, строен през годините от 1571 до 1577 с ангария, събирана от сръбските села наоколо и дори от случайни сръбски пътници, попаднали не на място.

Прочутият мост дал и името на романа на писателя Иво Андрич от 1944 год. – Мостът на Дрина. Продължаваме разходката си покрай изумрудената река до Андричград – другото творение на Емир Костурица. Иво Андрич е любим писател на Емир Костурица и в негова чест той изгражда град от камък, който нарича – Андричград. Градът е красиво разположен на полуостров образуван при вливането на река Ржава в река Дрина и тъй като за направата на града е използван само камък е известен още и с името – Каменград.

Свободно време или по желание и срещу доп. заплащане: круиз по река Дрина.  

Круиза с корабче по река Дрина е четири часово вълшебство наситено с впечатляващи гледки неръкотворни към бреговете на реката, към пръснатите рибарски къщички и зелени морави. Зареждащи паузи и спирка край Стари Брод и Слап – там, където река Жепа дарява тюркоазено сините си води на изумрудената си посестрима Дрина!

В късния след обяд завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря 4-степенно меню без напитки. По желание организирано посещение на Празнична Великденска  литургия.  Нощувка.

 

3 ден: Вишеград – Сараево – Вишеград – 220 км.

Закуска. Свободно време във Вишеград или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до столицата на Босна и Херцоговина – Сараево.

Отличното местоположение на Вишеград в близост до столицата Сараево (120 км.) ни предоставя възможност за разходка в един уникален град, където векове наред мирно съжителстват различни религии, допринесли за прозвището му „Йерусалим на Балканите”.  

Сараево е и град, успял дори след войната да съхрани своята богата архитектурна смесица от стилове: на запад впечатлява ни архитектурното наследство от Австрия, а на изток контрастира с ориенталски стил архитектура и тази останала от годините на социализма... Градът е осеян с тесни улици, по които достигаме до красиви джамии, от които по-известни са: Императорската джамия/ Careva džamija и Гази Хюсрев бей джамия – разположена на едноименния площад, който някога бил важна точка от Пътя на коприната. Интерес представляват като обекти и архитектура: Историческият музей, сградата на Кметството в мавритански стил, Националният театър, Академията по изкуства. Съхранени и до днес християнски храмове са: Синагогата Ашкенази, Евангелистката църква, Катедралата на светото сърце на Исус, Православната църква на Светата майка.

Свободно време, за да усетите духа на Сараево с безкрайните малки кафенета и уютни ресторанти, които лесно ще откриете в главната търговска зона на Сараево – Башчаршия. Тук ще откриете и много магазини за бижута, за сувенири и дребни сладкиши.. Привечер завръщане в хотела. ПРАЗНИЧНА ВЕЛИКДЕНСКА вечеря с включени алкохолни и безалкохолна напитки местно производство и жива музика! Нощувка.

 

4 ден: Вишеград – манастир Добрун – Крагуевац - София – 490 км.

Закуска. В 08:30 часа (местно време) освобождаване на хотела и отпътуване за България с попътно посещение в манастира Добрун. Манастирът е посветен на „Успение Богородично” и е основан от жупана Прибил по времето на цар Стефан Душан (1340-1343 г.). На северната стена и до днес се съхраняват фрески с портретите на  царското семейство – цар Стефан Душан, съпругата му Елена и синът им Урош (1343 г.) - ктитори на манастира. Царица Елена е българска княгиня – сестра на българския цар Иван Александър, който я омъжва за сръбския крал. Сватбата им е в Скопие и  на нея присъства цар Иван Александър, който по сведения на някои изследователи дарява като зестра на сестра си Скопската област. Пристигане в София вечерта.

 

LAST Minute цени до изчерпване на местата:

 • На турист в двойна стая                       – 485 лв.
 • Трети възрастен                                   - 460 лв.
 • Дете 0 – 05.99 год. с 2ма възр. в стая   – 365 лв.
 • Дете 06 – 11.99 г. с 2ма възр. в стая     - 415 лв.
 • Единична стая не се предлага! 

 

Пакетната цена включва:

 • транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 3 нощувки със закуски на блок маса в хотел  www.hotel-visegrad.com/
 • 2 стандартни вечери 4-степенно меню (супа, салата, основно ястие и десерт) без напитки 
 • Празнична Великденска вечеря с жива музика, 4 степенно меню и напитки (0,10 мл. сливова ракия, 0,20 мл. вино, 1 безалкохолно и вода)
 • посещение на етно селище на Емир Костурица - Дървенград (не вкл. входна такса)
 • посещение на манастира Добрун – „Успение Богородично”
 • застраховка медицински разходи в Чужбина с лимит 4000 евро в ЗК „Левинс”

 

Пакетната цена НЕ включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти: Дървенград около 250 сръбски динара
 • Входни такси за обекти посещавани по желание
 • Круиз с кораб по река Дрина: възрастен – 30 евро, дете до 12 г. – 15 евро (минимум 20 туриста)
 • Екскурзия до столицата Сараево с местен екскурзовод: възрастен – 20 евро, дете до 12 г. – 10 евро (минимум 20 туриста)

 

Доплащане: 

медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит 4000 евро се доплаща от туристи, които са на възраст над 69 год. - 10 лева!

 

Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 30 лева от цената! 

 

Забележка:

за пътуващите със собствен транспорт в цената не е включена мед. застраховка помощ при пътуване в Чужбина и екскурзионна програма с автобуса!

 

Необходими документи:

 • валидна лична карта или задграничен паспорт;
 • за непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие. 

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни. 

 

Начин и срок на заплащане:

При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 14 дни преди отпътуване. 

 

Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

 

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата! 

 

СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ по програмата в условия на КОВИД! 

ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми в срок до 14 дни в случай на анулирана програма от туроператора или в случай на наложена карантина при престой в Босна и Херцеговина!  

Към момента на публикуване на програмата (02.12.23 г.) Босна и Херцеговина НЕ изисква представяне на каквито и да е сертификати за влизащите в страната чужденци.  

В случай, че условията за влизане в Босна и Херцеговина се променят и се изисква представяне на тестове (PCR test (и/или) negative antigen test), туристите ползват отстъпка от цените в лаборатория „ЛОРА”. 

 

Стандартни такси за прекратяване на договора за пътуване по Великден:

Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване: 

1. ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване.

2. ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване и до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева.

3. ако прекратяването е от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева.

4. ако прекратяването е от 44 ден до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на депозита;

5. ако прекратяването е от 29 ден до 14 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева; 

Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност. Допълнителните екскурзии НЕ са подходящи за лица с намалена или ограничена подвижност.

 

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

 

Туроператора притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на  15.01.2024 – застрахователна полица № 03700100004893  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД, валидна за периода: от 11.03.2024 до 10.03.2025 год.  

 

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ към офертата 

 

Полезна информация: 

Валута:  1 лев ~ 63.01 RSD (сръбски динара)

              1 лев=1 КМ (босненска конвертируема марка) 

България 12:00 часа – Сърбия и Босна и Херцеговина – 11:00 часа
  

Описание на хотел VISEGRAND 3*, вижте хотела тук: www.hotel-visegrad.com/
 

Местоположение на хотел VISEGRAND 3*:  хотелът е разположен в центъра на Вишеград, на територията на Република Сръбска в Босна и Херцеговина и само на 25 км. от Мокра Гора и етно селище Дървенград на Емир Костурица в Сърбия.

Хотел Вишеград се намира в самия център на града, на брега на изумрудената река Дрина и в близост до забележителностите. От съществено значение е и близостта на хотела до столицата Сараево (110 км.). Следва да се отчете и красивата природа заобикаляща хотела.  

 

На територията на хотел VISEGRAND 3*: денонощна рецепция, фоайе с дневен бар, ресторант и лятна градина с прекрасна панорама към Дрина и емблематичният мост на Дрина.

 

Настаняване в хотел VISEGRAND 3*:  хотелът разполага с двойни, тройни стаи и апартаменти. Всички стаи са с централно парно отопление и индивидуални климатици. В стаите: минибар, кабелна телевизия, баня и тоалетна. Безплатна безжична интернет връзка.

Гордостта на хотела е „Апартаментът на Иво Андрич”, в който писателят е отсядал при посещенията си във  Вишеград. Мебелировката на апартамента е от 60-те години на миналия век: портрет на Андрич, пишеща машина, скрин, шкафове, огледало на възраст над 50 години и книгите на известния писател са само част от апартамента…

 

 

ПРОГРАМА

 

Оферти за Великден 2024 почивка на река ДРИНА в БОСНА и Херцеговина

 

Екскурзия за Великден в Сръбска Република до САРАЕВО и речен круиз по ДРИНА!

 

Резервирай до 20 март за 485 лв. Великденски пакет на река Дрина в хотел  „Вишеград” 3* с включени:  

 • 3 нощувки с 3 закуски на богата блок маса;
 • 2 стандартни вечери 4-степенно меню без напитки;
 • Празнична ВЕЛИКДЕНСКА вечеря с включени напитки и жива музика!;
 • Разходка в селищата на Костурица: Дървенград и Каменград
 • Посещение на манастир Добрун  

и още

 • само с тази програма – възможност за уникален речен круиз по река Дрина!  

Дати на пътуване: 03.05. – 06.05.2024;  

 

хотел ВИШЕГРАД 3* - ТОП разположение на пешеходната променада на река ДРИНА до мостът на ДРИНА, вижте хотела тук: hotel-visegrad.com/

 

1 ден: София – Чачак - Овчаро-кабларска клисура – Дървенград – Вишеград – 490 км.

Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. В това приказно пътуване до Източна Босна и Херцеговина с Р. Сръбска и Вишеград ще прекосим територията на Западна Сърбия - там, където се намира сръбското сърце - историческата област Рашка! Пътят ще ни преведе през Овчаро-кабларска клисура - живописен пролом, речен праг на река Западна Морава. Дефилето е под защита на държавата като регион с изключителни физикогеографски характеристики и природа. Сред тази природна красота ще направим зареждаща почивка и фото пауза. В късния след обяд ще посетим и слънчевия хълм, наречен Мечавник, където режисьора Емир Костурица построил своя Дървенград или още Кустендорф (от немски език - град край река). Прекрачвайки входа на Дървенград ще се озовете в друг свят – свят спокоен, приказен и подреден. В комплекса си има всичко, което ще намерите и в истински град – централен площад, улици, църква, кино, басейн и спа център, фитнес зала, два ресторанта, кафе-сладкарница, бар и дори затвор. Простото им изброяване обаче далеч не може да опише това, което Мечавник всъщност е. А именно – град, в който животът изглежда наистина е чудо! Свободно време да се насладите на атмосферата на чашка кафе и не пропускайте да опитате сочната баклава, която всички вкусили я туристи препоръчват! Преминаване на близката граница с Босна и Херцеговина и пристигане в град Вишеград. Настаняване в хотел Visegrad 3*. Свободно време за първи впечатления от града. Вечеря 4-степенно меню без напитки. Нощувка.

 

2 ден: Вишеград - круиз по изумрудената река Дрина 

Закуска. Организирана пешеходна разходка във Вишеград, който впечатлява със зелените си хълмове и изумрудената река Дрина, криволичеща между тях. Заради цвета на реката местните я наричат още и с името „Зеленика”. Разходката ни започва от мостът, построен от Синан по инициатива на Мехмед Паша Соколович, родом от района на град Рудо. Мостът на Мехмед паша Соколович е изумителен пример за османската архитектура. Красив и почти вечен, строен през годините от 1571 до 1577 с ангария, събирана от сръбските села наоколо и дори от случайни сръбски пътници, попаднали не на място.

Прочутият мост дал и името на романа на писателя Иво Андрич от 1944 год. – Мостът на Дрина. Продължаваме разходката си покрай изумрудената река до Андричград – другото творение на Емир Костурица. Иво Андрич е любим писател на Емир Костурица и в негова чест той изгражда град от камък, който нарича – Андричград. Градът е красиво разположен на полуостров образуван при вливането на река Ржава в река Дрина и тъй като за направата на града е използван само камък е известен още и с името – Каменград.

Свободно време или по желание и срещу доп. заплащане: круиз по река Дрина.  

Круиза с корабче по река Дрина е четири часово вълшебство наситено с впечатляващи гледки неръкотворни към бреговете на реката, към пръснатите рибарски къщички и зелени морави. Зареждащи паузи и спирка край Стари Брод и Слап – там, където река Жепа дарява тюркоазено сините си води на изумрудената си посестрима Дрина!

В късния след обяд завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря 4-степенно меню без напитки. По желание организирано посещение на Празнична Великденска  литургия.  Нощувка.

 

3 ден: Вишеград – Сараево – Вишеград – 220 км.

Закуска. Свободно време във Вишеград или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до столицата на Босна и Херцоговина – Сараево.

Отличното местоположение на Вишеград в близост до столицата Сараево (120 км.) ни предоставя възможност за разходка в един уникален град, където векове наред мирно съжителстват различни религии, допринесли за прозвището му „Йерусалим на Балканите”.  

Сараево е и град, успял дори след войната да съхрани своята богата архитектурна смесица от стилове: на запад впечатлява ни архитектурното наследство от Австрия, а на изток контрастира с ориенталски стил архитектура и тази останала от годините на социализма... Градът е осеян с тесни улици, по които достигаме до красиви джамии, от които по-известни са: Императорската джамия/ Careva džamija и Гази Хюсрев бей джамия – разположена на едноименния площад, който някога бил важна точка от Пътя на коприната. Интерес представляват като обекти и архитектура: Историческият музей, сградата на Кметството в мавритански стил, Националният театър, Академията по изкуства. Съхранени и до днес християнски храмове са: Синагогата Ашкенази, Евангелистката църква, Катедралата на светото сърце на Исус, Православната църква на Светата майка.

Свободно време, за да усетите духа на Сараево с безкрайните малки кафенета и уютни ресторанти, които лесно ще откриете в главната търговска зона на Сараево – Башчаршия. Тук ще откриете и много магазини за бижута, за сувенири и дребни сладкиши.. Привечер завръщане в хотела. ПРАЗНИЧНА ВЕЛИКДЕНСКА вечеря с включени алкохолни и безалкохолна напитки местно производство и жива музика! Нощувка.

 

4 ден: Вишеград – манастир Добрун – Крагуевац - София – 490 км.

Закуска. В 08:30 часа (местно време) освобождаване на хотела и отпътуване за България с попътно посещение в манастира Добрун. Манастирът е посветен на „Успение Богородично” и е основан от жупана Прибил по времето на цар Стефан Душан (1340-1343 г.). На северната стена и до днес се съхраняват фрески с портретите на  царското семейство – цар Стефан Душан, съпругата му Елена и синът им Урош (1343 г.) - ктитори на манастира. Царица Елена е българска княгиня – сестра на българския цар Иван Александър, който я омъжва за сръбския крал. Сватбата им е в Скопие и  на нея присъства цар Иван Александър, който по сведения на някои изследователи дарява като зестра на сестра си Скопската област. Пристигане в София вечерта.

 

LAST Minute цени до изчерпване на местата:

 • На турист в двойна стая                       – 485 лв.
 • Трети възрастен                                   - 460 лв.
 • Дете 0 – 05.99 год. с 2ма възр. в стая   – 365 лв.
 • Дете 06 – 11.99 г. с 2ма възр. в стая     - 415 лв.
 • Единична стая не се предлага! 

 

Пакетната цена включва:

 • транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 3 нощувки със закуски на блок маса в хотел  www.hotel-visegrad.com/
 • 2 стандартни вечери 4-степенно меню (супа, салата, основно ястие и десерт) без напитки 
 • Празнична Великденска вечеря с жива музика, 4 степенно меню и напитки (0,10 мл. сливова ракия, 0,20 мл. вино, 1 безалкохолно и вода)
 • посещение на етно селище на Емир Костурица - Дървенград (не вкл. входна такса)
 • посещение на манастира Добрун – „Успение Богородично”
 • застраховка медицински разходи в Чужбина с лимит 4000 евро в ЗК „Левинс”

 

Пакетната цена НЕ включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти: Дървенград около 250 сръбски динара
 • Входни такси за обекти посещавани по желание
 • Круиз с кораб по река Дрина: възрастен – 30 евро, дете до 12 г. – 15 евро (минимум 20 туриста)
 • Екскурзия до столицата Сараево с местен екскурзовод: възрастен – 20 евро, дете до 12 г. – 10 евро (минимум 20 туриста)

 

Доплащане: 

медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит 4000 евро се доплаща от туристи, които са на възраст над 69 год. - 10 лева!

 

Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 30 лева от цената! 

 

Забележка:

за пътуващите със собствен транспорт в цената не е включена мед. застраховка помощ при пътуване в Чужбина и екскурзионна програма с автобуса!

 

Необходими документи:

 • валидна лична карта или задграничен паспорт;
 • за непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие. 

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни. 

 

Начин и срок на заплащане:

При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 14 дни преди отпътуване. 

 

Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

 

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата! 

 

СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ по програмата в условия на КОВИД! 

ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми в срок до 14 дни в случай на анулирана програма от туроператора или в случай на наложена карантина при престой в Босна и Херцеговина!  

Към момента на публикуване на програмата (02.12.23 г.) Босна и Херцеговина НЕ изисква представяне на каквито и да е сертификати за влизащите в страната чужденци.  

В случай, че условията за влизане в Босна и Херцеговина се променят и се изисква представяне на тестове (PCR test (и/или) negative antigen test), туристите ползват отстъпка от цените в лаборатория „ЛОРА”. 

 

Стандартни такси за прекратяване на договора за пътуване по Великден:

Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване: 

1. ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване.

2. ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване и до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева.

3. ако прекратяването е от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева.

4. ако прекратяването е от 44 ден до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на депозита;

5. ако прекратяването е от 29 ден до 14 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева; 

Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност. Допълнителните екскурзии НЕ са подходящи за лица с намалена или ограничена подвижност.

 

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

 

Туроператора притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на  15.01.2024 – застрахователна полица № 03700100004893  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД, валидна за периода: от 11.03.2024 до 10.03.2025 год.  

 

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ към офертата 

 

Полезна информация: 

Валута:  1 лев ~ 63.01 RSD (сръбски динара)

              1 лев=1 КМ (босненска конвертируема марка) 

България 12:00 часа – Сърбия и Босна и Херцеговина – 11:00 часа
  

Описание на хотел VISEGRAND 3*, вижте хотела тук: www.hotel-visegrad.com/
 

Местоположение на хотел VISEGRAND 3*:  хотелът е разположен в центъра на Вишеград, на територията на Република Сръбска в Босна и Херцеговина и само на 25 км. от Мокра Гора и етно селище Дървенград на Емир Костурица в Сърбия.

Хотел Вишеград се намира в самия център на града, на брега на изумрудената река Дрина и в близост до забележителностите. От съществено значение е и близостта на хотела до столицата Сараево (110 км.). Следва да се отчете и красивата природа заобикаляща хотела.  

 

На територията на хотел VISEGRAND 3*: денонощна рецепция, фоайе с дневен бар, ресторант и лятна градина с прекрасна панорама към Дрина и емблематичният мост на Дрина.

 

Настаняване в хотел VISEGRAND 3*:  хотелът разполага с двойни, тройни стаи и апартаменти. Всички стаи са с централно парно отопление и индивидуални климатици. В стаите: минибар, кабелна телевизия, баня и тоалетна. Безплатна безжична интернет връзка.

Гордостта на хотела е „Апартаментът на Иво Андрич”, в който писателят е отсядал при посещенията си във  Вишеград. Мебелировката на апартамента е от 60-те години на миналия век: портрет на Андрич, пишеща машина, скрин, шкафове, огледало на възраст над 50 години и книгите на известния писател са само част от апартамента…

 

 

Цени

 Оферти за Великден 2024 почивка на река ДРИНА в БОСНА и Херцеговина!

 

Екскурзия за Великден в Сръбска Република до САРАЕВО и речен круиз по ДРИНА!  

 

LAST Minute цени до изчерпване на местата:

 • На турист в двойна стая                       – 485 лв.
 • Трети възрастен                                   - 460 лв.
 • Дете 0 – 05.99 год. с 2ма възр. в стая   – 365 лв.
 • Дете 06 – 11.99 г. с 2ма възр. в стая     - 415 лв.
 • Единична стая не се предлага! 

 

Пакетната цена включва:

 • транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 3 нощувки със закуски на блок маса в хотел  www.hotel-visegrad.com/
 • 2 стандартни вечери 4-степенно меню (супа, салата, основно ястие и десерт) без напитки 
 • Празнична Великденска вечеря с жива музика, 4 степенно меню и напитки (0,10 мл. сливова ракия, 0,20 мл. вино, 1 безалкохолно и вода)
 • посещение на етно селище на Емир Костурица - Дървенград (не вкл. входна такса)
 • посещение на манастира Добрун – „Успение Богородично”
 • застраховка медицински разходи в Чужбина с лимит 4000 евро в ЗК „Левинс”

 

Пакетната цена НЕ включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти: Дървенград около 250 сръбски динара
 • Входни такси за обекти посещавани по желание
 • Круиз с кораб по река Дрина: възрастен – 30 евро, дете до 12 г. – 15 евро (минимум 20 туриста)
 • Екскурзия до столицата Сараево с местен екскурзовод: възрастен – 20 евро, дете до 12 г. – 10 евро (минимум 20 туриста)

 

Доплащане: 

медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” с лимит 4000 евро се доплаща от туристи, които са на възраст над 69 год. - 10 лева!

 

Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 30 лева от цената! 

 

Забележка:

за пътуващите със собствен транспорт в цената не е включена мед. застраховка помощ при пътуване в Чужбина и екскурзионна програма с автобуса!

 

Необходими документи:

валидна лична карта или задграничен паспорт;

за непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.

 

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни. 

 

Начин и срок на заплащане:

При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 14 дни преди отпътуване. 

 

Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.

 

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата! 

 

СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ по програмата в условия на КОВИД! 

ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми в срок до 14 дни в случай на анулирана програма от туроператора или в случай на наложена карантина при престой в Босна и Херцеговина!  

Към момента на публикуване на програмата (02.12.23 г.) Босна и Херцеговина НЕ изисква представяне на каквито и да е сертификати за влизащите в страната чужденци.  

В случай, че условията за влизане в Босна и Херцеговина се променят и се изисква представяне на тестове (PCR test (и/или) negative antigen test), туристите ползват отстъпка от цените в лаборатория „ЛОРА”. 

 

Стандартни такси за прекратяване на договора за пътуване по Великден:

Записаните туристи могат да прекратят договора за пътуване по всяко време при заплащане на стандартните такси за прекратяване: 

1. ако прекратяването е до 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване.

2. ако прекратяването е от 18:00 ч. на третия работен ден след сключването на Договора за пътуване и до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на 10% от цената на туристическия пакет в лева.

3. ако прекратяването е от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева.

4. ако прекратяването е от 44 ден до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на депозита;

5. ако прекратяването е от 29 ден до 14 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на туристическия пакет в лева;

 

Пътуването е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност. Допълнителните екскурзии НЕ са подходящи за лица с намалена или ограничена подвижност.

 

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

 

Туроператора притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на  15.01.2024 – застрахователна полица № 03700100004893  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД, валидна за периода: от 11.03.2024 до 10.03.2025 год.  

 

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ към офертата

 

 

 

 

 

 

 

ХОТЕЛИ

389лв.
Bosna Hotel Visegrad
Вишеград, Босна и Херцеговина
Виж

Допълнителни екскурзии

Полезна информация за посещаваните обекти:

 

         

 

Босна и Херцеговина загадъчната земя на Западните Балкани, земя на зелени планини и изумрудени реки с пенливи водопади, някога земята на племето илири, на славяни и богомили, днес земя на мирно съжителстващи: босняци, сърби и хървати.

Босна и Херцеговина е и земя прочула се с чудеса -  чудодейното появяване на Дева Мария на хълма в Меджугорие, където тази година (2019) Папа Франциск официално разреши да се правят поклонения пред олтара на Божията Майка, посещаван годишно от повече от един милион поклонници. Чудо са и Босненските пирамиди..

Босна и Херцеговина е и земята на Иво Андрич, сърбин, израснал в католическо семейство в Босна, печели Нобеловата награда за литература през 1961 г. Негови романи са Na Drini cuprija (1945) и The Bridge on the Drina (1959);

родна земя е и на прочутия Емир Кустурица, от мюсюлмански произход, създал международно признати филми в Сараево. Неговият филм “Когато татко беше далеч по работа” е финалист за наградите на Академията в Съединените щати за най-добър чуждестранен филм през 1984 г., създател е и на етно селището Дървенград и Каменград;

родна земя е и за босненската рок-група Bijelo Dugme много популярна навсякъде в бивша Югославия и въобще на Балканите, изпълнявайки музика, повлияна от разнообразните традиции в Босна.

Впуснете се в едно пътуване до тази малко позната земя от Западните Балкани и ще бъдете възнаградени с дивни гледки, интригуващи забележителности и история, гостоприемство и прекрасна храна…

 

 

      

 

Вишеград - малък град на територията на Източна Република Сръбска, която е съставна част (ентитет) от конфедерацията Босна и Херцеговина. Малкото гранично градче е живописно пръснато по зелени варовикови хълмове, оглеждащи се в огледалата на две реки: изумрудената дълга и криволичеща река Дрина и река Ржав, вливаща се в Дрина.

Малкият източен босненски град, Вишеград, стана известен на света благодарение на писателя Иво Андрич носител на Нобелова награда (1961) за романа си „Мостът на Дрина“.

Мост на Мехмед Паша Соколович – мостът на Дрина

 

 

   

 

Към края на 16-ти век великият везир Мехмед паша Соколович, родом от близкия град Рудо, помолил всеизвестният и един от най-добрите османски архитекти Мимар Синан да проектира мост над Дрина. Така е създаден 11-дъговия мост, извисяващ се на 180 м. над реката – мостът на Дрина, който днес е част от листата на ЮНЕСКО. Самата река Дрина, оттук и Вишеград са били винаги исторически значими, бидейки някога граница в Римската империя, разделяща Османската Босна от бунтовната Сърбия, по-късно граница и за австро-унгарската Босна от Сърбия.

Разходете се покрай Дрина, достигайки до полуострова, който се образува при вливането на река Ржав в Дрина и посетете Андричград, известен също като Каменград. 

 

       

 

Тематичният „град” е в чест на писателя Иво Андрич и е дело на кинорежисьорът Емир Кустурица, който   проектира изкуствения град така, че да включва смесица от османски, византийски и класически архитектурни стилове, създавайки атмосфера от времето на Моста на Дрина.

След откриването му през 2014 г., градчето се превърна в още една атракция за туристите посещаващи  Вишеград. Когато влезете в комплекса през каменните порти, пешеходна улица с магазини за сувенири, кафенета и ресторантчета ще Ви отведе до кметството, църквата Св. Лазар, Академията за изящни изкуства и Института на Иво Андрич.

 

 

                  

 

Сараево - заобиколен от хълмове, Сараево притежава очарованието на град, през който минава река. Разходете се покрай река Миляцка и ще видите: сградата на Кметството в мавритански стил, ще достигнете до  Латинския мост, където е убит австрийският престолонаследник Франц Фердинанд – повод, за да пламне Първата световна война. В разходката Ви бароковите сгради от времето на Австро-унгарската империя ще се се сменят от стари къщи и не пропускайте точно тогава да погледнете в краката си, където ще откриете разделителната линия, сочеща – Изток и Запад..

 

      

 

Стъпете в Изток в стария град на Ориента и Баш Чаршия, където освен да обиколите дюкяните с медни и кожени стоки, с накити и сувенири, задължително се сяда за порция „чебапчици“ – малки и много вкусни кебапчета, които се поднасят на порции по 7, 10 или 15 в джоб от тънка питка и с каймак за топене.  Традиционната закуска е бюрекът, а не бива да пропуснете и чашка босанско „тучано кафе”, на което подхождат  сладки сиропирани изкушения…

 

       

 

Ако искате да пробвате босненска традиционна кухня се отбийте в „Инат къща” и опитайте „сараевски сахан”, сочни и дъхави босненски суджуци и чаша вино разбира се, а защо не люта ракийка в юзче поднесена..

 

       

 

В Сараево векове наред мирно съжителствали различни религии, допринесли за прозвището му „Йерусалим на Балканите”.  Никъде другаде на Балканите човек не може да види толкова много и разположени буквално едни до други православни църкви, джамии и католически храмове и синагоги, колкото в стария град на Сараево.

 

      

 

     

 

Обратно в реалността – каквото и да сте чели за последния геноцид в европейската история, пак няма да сте подготвени за надупчените фасади на бароковите сгради, за разказите на местните как са издържали 3 години без вода и без електричество на сръбската обсада, за паметника на убитите над 1500 деца. В тези тежки години един тунел под земята е бил единствената връзка на жителите на Сараево с външния свят. От тунела днес са запазени няколко километра превърнати в музей и открити за посещение.

 

                                               

 

ИЗПРАТИ   ЗАПИТВАНЕ